2020. szeptember 27., évközi 26. vasárnap

Október 3-án, szombaton a Kolping Család az Állatkertbe látogat. Az esti szentmise után elsőszombati rózsafüzér.

Előre hirdetjük, hogy október 10-én, szombaton délelőtt a plébánia pincéjét pakoljuk; hálásak vagyunk minden segítő (elsősorban férfi)kézért!

Októberben rendezzük templomunk művészeti–közösségi fesztiválját, a VII. Miatyánk Hetét. A belépés ingyenes, kérjük maszk viselését! Részletes program a honlapon és Facebookon. Az első két hétvége eseményei a következők:

  • október 2-án, pénteken 19 órától, az altemplomban helyi vértanúink, Boldog Salhakázi Sára és társai, valamint az áldozatok emlékestje lesz. A szerény vendégséggel egybekötött alkalmon közreműködik Borbély Mihály és Dés András jazzművészek, valamint az emlékek felkutatója és a szövegek összeállítója, Orbán György. Az alkalom ingyenes, de előzetes emailes regisztrációhoz kötött (szentferenc.regisztracio@gmail.com). Az eseményről online közvetítést is tervezünk.
  • október 3-án, szombaton 19 órától a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületével együttműködésben indul vetítési sorozatunk, a külső hittanteremben. Az első alkalmon Lavro Ferenc A megtartó atya – Utasi Jenő portréja című, egy hitvalló-közösségteremtő vajdasági plébánosról szóló, 25 perces filmjét nézzük meg; utána beszélgetés az alkotókkal.
  • október 4-én, vasárnap, Szent Ferenc napján templomunk búcsús főünnepére várunk mindenkit, amelyet a délelőtti szentmisében ünneplünk. A járványra való tekintettel a Nagy Agapét nem tartjuk meg, megvendégelt rászorulóink számára azonban őszi tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetünk. Az adományokat templomban a szentmisék után jobb oldalt, a Szent István- mellékoltár mellett, illetve a plébánián, irodaidőben kérjük elhelyezni.
  • október 9-én, pénteken 19 órától, a külső hittanteremben Csuja László fesztiváldíjas filmjét, a ma is zajló ukrajnai harcról szóló Kilenc hónap háborút nézzük meg; utána beszélgetés az alkotóval. 
  • október 11-én, vasárnap 19 órától a templomban a Tomkins Énekegyüttes hangversenye lesz, előtte vezetett séta az altemplomban.

Vigyázzunk egymásra a szentmiséken és a többi találkozás során is: betegen ne menjünk közösségbe, tartsunk lehetőség szerint biztonságos távolságot; ha többen tartózkodunk zárt térben, viseljünk maszkot!