Csoportjaink

Plébániánk alábbi, iskolaidőben rendszeresen találkozó csoportjaihoz a vezetők megkeresésével lehet csatlakozni az év során; jegyesoktatásra a meghirdetett időszakban lehet jelentkezni, az irodában. Érdeklődés esetén indítunk felnőtt kezdő−újrakezdő, a beavató szentségekre (keresztség, Eucharisztia, bérmálás) készítő csoportot is!

Baba-mama klub

Kimozdulás a sokszor megterhelő hétköznapokból. Játék, mondókák a babáknak, beszélgetés az anyukáknak, iskolaidőben heti egy délelőtt.
Időpont: ideiglenesen szünetel
Vezető: Horváth-Szabó Kata

Óvodások, kisiskolások

Játék, ének és egy kis hittan a kicsiknek, heti fél órában.
Időpont: szerda 16.15–16.45
Vezető: Welker Ágnes

Szent Ferenc barátai

2–7. osztályosoknak heti találkozási lehetőség, játék és hittanulás. A csoportban történik az elsőáldozásra és -gyónásra való felkészülés is. Év közben hittanos hétvégék, nyáron tábor keretezi a programokat.
Időpont: szerda 16.45–18.00
Vezető: Michele atya

Kamaszok

Havonta, az első szombat estéjén találkoznak a 12–18 évesek. Beszélgetések, éneklés, sport, szeretetszolgálat! A csoportban történik a bérmálásra való felkészülés is. Év közben hittanos hétvégék, nyáron tábor keretezi a programokat.
Időpont: megbeszélés szerint
Vezető: Michele atya

Ministránsok

Ennél közelebb csak akkor lehetsz Krisztus szentmiseáldozatához, ha pap leszel! Fiúk és lányok találkoznak, vasárnap délelőttönként.
Vezető: Mudra Milán és Sasvári Cintia

Jegyesek

A házasságra történő felkészülés fontos része a jegyesoktatás, amely a párok által közösen megélt spiritualitásról és életvezetésről szól, az Egyház tanításának fényében.
Időpontjai (2024. tavasz): márc. 8., 22.; ápr. 5., 19.; máj. 3., 17.
Jelentkezés az irodában!
Vezető: Alessandro atya

Schola

Iskolaidőben havonta egyszer, a vasárnap délelőtti szentmiséken szolgálunk, egy további vasárnap délután pedig próbát tartunk. Gregorián és többszólamú énekek, az Egyház liturgiája szerint, nem (csak) profiknak!
Vezető: Simonkay Márton

Gitáros kórus

Iskolaidőben havonta egyszer, vasárnap délelőtt szolgálunk a szentmisén, egy másik vasárnap pedig próbálunk; kisiskolás kortól az egyetemistákig. Dicsérjük Istent énekszóval és különféle hangszereken!
Vezető: Simonkay Márton és Paulicsek Orsolya

Karitász

Lehetőségeink szerint segítjük a környék rászorulóit: főzéssel, gyűjtés szervezésével, szeretetcsomagokkal, személyes látogatással. Érdeklődni, csatlakozni az irodában lehet.
Vezető: Takács Andrásné

Rendszeres önkéntesség


Havonta egy alkalommal csomagot juttatunk – tartós élelmiszert adományozunk, csomagolunk – helybeli nélkülöző családoknak úgy, hogy közben emberi kapcsolatot építünk ki velük. Jelenleg tíz családot segítünk.
Felelős: Michele atya

Felnőtt bibliaóra

Kéthetente találkozik a csoport, egy-egy témát átelmélkedve, -beszélgetve.
Időpont: a hónap 1. és 3. hétfője, 16.30−18.00 (2023 ősz: szept. 18-tól)
Vezető: Gál Edit

A jelenben él a hitünk

Iskolaidőben kéthetente, csütörtök esténként megpróbáljuk (újra) felfedezni hitünk alapjait, hogy mit jelent az életünkben Jézus Krisztus.
Időpontok (2023/24 tél és tavasz): kéthetente csütörtök 18.30−20.00; dec. 7., dec. 21., jan. 11., jan. 25., febr. 8., febr. 22., márc. 7., márc. 21., ápr. 4., ápr. 18., máj. 2., máj. 16., máj. 30.
Vezető: Carlo atya

Életigekör

Havonta a Szentírás más és más mondatát próbáljuk életre váltani, majd ennek tapasztalatait minden hónapban megosztjuk egymással.
Időpont: havonta az első szerda, 18.30−20.00
Vezető: Nyáry Zsuzsanna

Rózsafüzér

Havonta az első szombaton, az esti szentmise előtt rózsafüzért mondunk a plébánián.
Időpont: havonta az első szombat, 17.00−18.00

Családok−házaspárok

Havonta egy vasárnapon találkozunk, hogy megosszuk örömeinket, nehézségeinket, és lelkiekben is épüljünk. Az alkalmakra gyerekvigyázást vállalunk!
Időpontok (2023/24): szept. 10., okt. 8., nov. 12., dec. 3., jan. 14., febr. 11., márc. 10., ápr. 21., máj. 26.
Vezető: Michele és Carlo atya