Katolikus Shalom Közösség

A Katolikus Shalom Közösség az Atya nagyobb dicsőségére, a megfeszített és feltámadott Krisztusban gyökeredzik. Lelke által vagyunk tanítványai és békéjének hírnökei (vö. Jn 20,19).

A közösség Északkelet-Brazíliából, Fortalezából indult 1982-ben. Feladatunk elsősorban a fiatalok evangelizációja, azoknak a fiataloknak, akiknek szükségük van a Krisztussal való találkozásra. Ma már D-Amerikán kívül É-Amerikában (Kanada), Ázsiában (Izrael), Európában (Anglia, Franciaország, Olaszország, Portugália, Svájc, Magyarország) és Afrikában (Algéria, Madagaszkár, Tunézia) is dolgozik a közösség a gyermekek, a fiatalok és a családok evangelizációjáért.

Magyarországra 2009-ben érkezett 5 misszionárius, hogy elkezdjék a Shalom lelkiség terjesztését a magyar fiatalok körében. Különféle programok keretein belül – imacsoport, színdarab, lelkigyakorlat, tánc, játék, ének, táborok, koncertek, stb. – próbálják megismertetni az emberekkel az Isten szeretetét.

Missziós házuk a ferencvárosi (Bakáts tér 13.), valamint a józsefvárosi plébánia (Horváth Mihály tér 7.), ahol a közösség a hangulatos HungaRio Kávézót tartja fenn. Templomunkban szerda esténként szentségimádást tartanak, emellett havonta kétszer, a hónap második és utolsó vasárnapján a Shalom Közösség zenél.

Facebook-oldal
Honlap