Miatyánk Fesztivál

Facebook-oldalunk
A korábbi évek programja

Beharangozó 2023-ra

Ebben az évben 10 éves a Miatyánk Fesztivál, amely a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templom önálló művészeti-kulturális programjaként jött létre. A sorozat állandó szereplőjének tekintjük
az építész Ybl Miklóst és az általa megteremtett épületet, melynek tereiben jönnek létre az egyes események. A programok látogatása díjtalan, de a templom orgonájának felújítására szánt adományokat jó szívvel fogadjuk!

Orbán György
főszervező

Kiállítások

Pataki Tibor: VÍZ − az altemplomban (plakát)

Pataki Tibor Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása. A vízhez kapcsolódó festmények, tematikus installációk jelennek meg az Ybl Miklós által tervezett különleges, neoromán stílusú térben. A kiállítás nyitóeseménye egyben a fesztivál nyitánya is.
Megtekinthető szeptember 28-tól és november 4-ig, mindennap 16 és 19 óra között. Bejárat a Nagykörút / Tompa utca felől.
Videó a kiállításról.

Harmónium − hangszertörténeti kiálllítás − a templomban (plakát)

A boldog békeidők legnépszerűbb billentyűs hangszereiből több mint húsz látható, a hangszer történetét és működését bemutató tablókkal, magyar és angol nyelven. A Magyarországon egyedülálló bemutató két magángyűjtő révén jött létre. A harmóniumokhoz kötődik emellett a fesztivál zárókoncertje.
Megtekinthető november 6-ig, hétfő−szombat 8−12 és 16−19 óra, valamint vasárnap 9.30−11.30 és 16−19 óra között.

Események

Szeptember 28. csütörtök 19 óra, altemplom: Nyitóesemény (meghívó)

Megnyílik Pataki Tibor VÍZ című kiállítása. Fellép Barabás Lőrinc trombitás-zeneszerző és Premecz Mátyás orgonista-zongorista. Szószóló Orbán György.

Szeptember 30. szombat 19.30, templom: A Concerto Budapest koncertje

Elhangzik Kodály Psalmus Hungaricus című műve. A koncert a Ferencvárosi Művelődési Központ szervezésében valósul meg.

Október 1. vasárnap 10 óra, templom: Templombúcsú

A plébániaközösség együtt ünnepli névadóját, Assisi Szent Ferencet.

Október 6. péntek 19 óra, altemplom: Salkaházi-emlékest

„Ez a ti órátok és a sötétség hatalma.” (Lk 22,53) Emlékest a vértanúk és áldozatok: Salkaházi Sára, Bernovits Vilma, dr. Róna Andorné dr. Jónás Magdolna, Fischer Béláné Féderer Leontin, Bátoriné és fia, Bátori István (a fűtő Pista) emlékére. Közreműködik Borbély Mihály fúvós és Juhász Gábor gitáros, a szövegeket összeállította és szerkesztette Orbán György. A különleges, hallható-látható-ízlelhető előadáshoz a 40 főig tervezett létszám miatt előzetes regisztrációt kérünk, az alábbi emailcímen: szentferenc.regisztracio@gmail.com
Bővebb leírás ide kattintva, beszámoló a 2020. évi estről itt.

Október 11. szerda 20 óra, altemplom: Utak Betlehembe

Vörös István költő, műfordító evangéliumátiratai szólalnak meg Kertész Endre, Tara Khozein, Miklusicsák Aliz, Roskó Gábor és a szervező Orbán György közreműködésével. A különleges, hallható-látható-ízlelhető előadáshoz a 40 főig tervezett létszám miatt előzetes regisztrációt kérünk, az alábbi emailcímen: szentferenc.regisztracio@gmail.com
Bővebb leírás ide kattintva érhető el.

Október 29. vasárnap 19.30, templom: Mozart: Requiem

Fellép a Budapesti MediCantare Vegyeskar, valamint az Érdi Kamarazenekar, szólisták Hives Boglárka (szoprán), Molnár Anna (alt), Orosz Balázs (tenor), Nagy Zoltán (basszus). Bővebb információ és jegyvásárlás ide kattintva.

November 4. szombat 19 óra, templom: Harmóniumkoncert és Nevek Napja-megemlékezés

Megszólaltatjuk a kiállítás összes hadra fogható harmóniumát profi és amatőr egyházzenészek, többek köz közreműködésével. Az örömzenélésben partnerünk a Magyarországi Orvosmuzsikusok Egyesülete. Bővebb információ ide kattintva érhető el.

November 10. péntek 19.30, templom: KORSZAKOK − a MilleniArt Ensemble koncertje

A Zeneakadémia hallgatóiból és frissen végzett zenészeiből verbuválódott zenekar Bach, Wagner és Stravinsky egy-egy művét játssza templomunkban. Vezényel Guido Roveda. Bővebb információ és jegyvásárlás ide kattintva.

* * *

Sajtómegjelenések, videók

Magyar Kurír: Miatyánk Fesztivál, beharangozó

9.tv: Beharangozó és interjúk

Metropol: Miatyánk Fesztivál, kiállításmegnyitó

Jazz.hu: Éltető elemünk, a víz

9.tv: Részlet a Concerto Budapest koncertjéből

YouTube: Videó Pataki Tibor kiállításáról

Facebook: Videó a harmóniumkoncert zárószámáról

* * *

A Miatyánk Fesztivál főtámogatója a MOL-Új Európa Alapítvány, támogatója Ferencváros önkormányzata. Az eseménysort az Assisi Szent Ferenc Plébánia közösségének önkéntes munkája hívta életre.

Főtámogató:

Támogatóink: 

Partnereink:  

Információ: Orbán György, orbangyorgy62@gmail.com