2020. szeptember 20., évközi 25. vasárnap

Ma, az esti szentmise után Amor Sanctus – In memoriam Koloss István (1932-2010): Balog Norbert (orgona) és Szabó Barbara (szoprán) koncertje lesz.

Hittancsoportjainkhoz továbbra is lehet csatlakozni, rendjük a honlapon látható.

Szeretettel várunk mindenkit a múlt héten elindult, péntek esti fél órás szentségimádásra, 17 órától 17.30-ig, a szentmise kezdetéig.

Szeptember 26-án, szombaton a Kolping Család Szentendrére megy hajóval.

Szeptember 27-én, vasárnap, a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás.

Októberben rendezzük templomunk művészeti–közösségi fesztiválját, a VII. Miatyánk Hetét. Az első hétvége programjai a következők:

  • október 2-án, pénteken 19 órától, az altemplomban helyi vértanúink, Boldog Salhakázi Sára és társai, valamint az áldozatok emlékestje lesz. A szerény vendégséggel egybekötött alkalmon közreműködik Borbély Mihály és Dés András jazzművészek, valamint az emlékek felkutatója és a szövegek összeállítója, Orbán György. Az alkalom ingyenes, de a 40 fős tervezett létszámkeret miatt előzetes emailes regisztrációhoz kötött (szentferenc.regisztracio@gmail.com). Az eseményről online közvetítést is tervezünk.
  • október 3-án, szombaton 19 órától a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületével együttműködésben indul vetítési sorozatunk, a külső hittanteremben. Az első alkalmon Lavro Ferenc A megtartó atya – Utasi Jenő portréja című, egy hitvalló-közösségteremtő vajdasági plébánosról szóló, 25 perces filmjét nézzük meg; utána beszélgetés az alkotókkal.
  • október 4-én, vasárnap, Szent Ferenc napján templomunk búcsús főünnepére várunk mindenkit, amelyet a délelőtti szentmisében ünneplünk. A járványra való tekintettel a Nagy Agapét nem tartjuk meg, megvendégelt rászorulóink számára azonban őszi tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetünk. Az adományokat templomban a szentmisék után jobb oldalt, a Szent István- mellékoltár mellett, illetve a plébánián, irodaidőben kérjük elhelyezni.

Vigyázzunk egymásra a szentmiséken és a többi találkozás során is: betegen ne menjünk közösségbe, tartsunk lehetőség szerint biztonságos távolságot; ha többen tartózkodunk zárt térben, viseljünk maszkot!