2017. április 9., Virágvasárnap

Köszönjük szépen minden résztvevőnek mind a szombati templomtakarítást, mind pedig a passiójátékot, mind a szereplőknek, mind a technikai megvalósítást elősegítőknek! A szenvedéstörténet alatt a friss Nobel-díjas Bob Dylan istenkereső dalai hangzottak el.

A Nagyhéten nincsenek hittanórák; hétfőn, kedden és szerdán a szentmisék a megszokott időben kezdődnek. Mivel a szent háromnap az Egyház ünnepeinek szíve-közepe, a szertartások is hosszabbak a vasárnapi szentmiséknél, így készüljünk! Ha tehetjük, vegyünk részt mindhárom nap liturgiájában, hogy elmélyedhessünk Húsvét titkában.

Külön kérjük a kedves testvéreket, hogy aki tud, vegyen részt akár egy-két órára is a szentsír őrzésében! (Nagypénteken 15 és 16 óra között, valamint Nagyszombaton 8 órától 19 óráig.) Jelentkezni a sekrestyében lehet!
Nagycsütörtök (április 13.)

10.00     olajszentelési mise a Szent István-bazilikában

17.30     szentmise az utolsó vacsora emlékére, utána virrasztás


Nagypéntek (április 14.)

9.00–kb. 12.00     tojásfestés lányoknak a plébánián. Festő eszközökkel készülünk, de kérjük, hogy hozzatok magatokkal tojásokat! Ha tudtok hozni szép mintázatú leveleket és rossz harisnyát, azt is szívesen látjuk és használjuk.

16.30     szertartás Urunk szenvedésének ünneplésére, utána városi keresztút (a Szent Egyed Közösséggel, a végén a Gát utcai templomban virrasztással)

A templomot nyitva tartjuk Krisztus halálának órájától, du. 3 órától. Gyónásra 3 órától a szertartás kezdetéig (illetve Gábor atyával való előzetes egyeztetés szerint) van lehetőség.


Nagyszombat (április 15.)

8.00–19.00     a szentsír látogatható a templomban

8.30     ünnepélyes zsolozsma

19.30     vigília szentmise Urunk feltámadásáról


Húsvétvasárnap (április 16.)

9.30     feltámadási körmenet és ünnepi szentmise

17.30     ünnepi szentmise (a zenei szolgálatot a Shalom Katolikus Közösség látja el)

Kérjük, hogy a körmenetre ki-ki egy szál virágot hozzon!


Húsvéthétfőn 9.30-tól lesz szentmise; keddtől (április 18.) visszaáll az évközi miserend.

 

Szeretettel hívogatunk mindenkit a Ferencvárosi Kolping Család ás a plébánia közös szervezésében tervezett tavaszi kirándulásra. Diósgyőrbe és Lillafüredre fogunk ellátogatni május 6-án, szombaton. Részletes információ a honlapon található.