2017. április 2., Nagyböjt 5. vasárnapja

Ezen a héten a hétfői, keddi és szerdai szentmisék elmaradnak.

Április 6-án, csütörtökön életigekör lesz fél 7-es kezdéssel.

Április 7-én, pénteken felnőtt hittanóra lesz fél 7-es kezdéssel.

Április 8-án, szombaton reggel 8 órától kezdődően takarítjuk a templomot.  Minden segítő kezet szeretettel várunk!

Jövő vasárnap Virágvasárnap. Jézus Jeruzsálembe történő bevonulására emlékezve a délelőtti szentmisét a templom előtt kezdjük barkaszenteléssel, majd együtt vonulunk be a templomba. Aki csak tud, hozzon magával barkát! A zenei szolgálatot a gitáros zenekar látja el, az evangélium pedig az ifjak dramatikus passiójátéka lesz.

Idén is lesz Keresztút az életért.  Virágvasárnapot megelőző szombaton, április 8-án 16 órakor az Oktogontól elindulva keresztutat járhatunk a Krisztus Légiója szervezésében. A kereszthordozó menet az Andrássy úton vonul végig a Hősök teréig, ahol szentmisével záródik a program.

Gyónásra a nagyböjti időszakban a délutáni szentmisék előtt (pénteken, szombaton és vasárnap) fél órával van lehetőség, továbbá Nagypénteken délután 3 órától kezdődően  a szertartás kezdetéig.


Előre hirdetjük, hogy a nagypénteki szertartás idén a szokottnál hamarabb, 16.30-kor fog kezdődni. Ennek oka, hogy az idei évtől hazánkban munkaszüneti nap a nagypéntek. Mivel Krisztus életáldozatát, a kereszt titkát az Egyház e napon elsősorban ebben a liturgiában ünnepli és ide összpontosítja figyelmét, ezen a napon nem tartunk a templomban keresztutat. (A templomot azonban nyitva tartjuk Krisztus halálának órájától, du. 3 órától.)

Szeretettel hívjuk ugyanakkor a testvéreket a nagypénteki szertartás után, a Szent Egyed Közösség által szervezett városi keresztútra, amely Ferencváros különböző „szenvedéshelyein” (pl. az egykori Schöpf-Mérei Kórház vagy Boldog Salkaházi Sára Bokréta utcai otthona) halad végig, és a Gát utcai templomba érkezik, ahol éjfélig virrasztást tartanak.

Szeretettel hívogatunk mindenkit a Ferencvárosi Kolping Család és a plébánia közös szervezésében tervezett tavaszi kirándulásra. Diósgyőrbe és Lillafüredre fogunk ellátogatni május 6-án, szombaton. Részletes információ a honlapon található.