2023. szeptember 24., évközi 25. vasárnap

Bővítjük a szentségimádás idejét templomunkban: a péntek délután mellett ezentúl csütörtökönként 8 és 12 óra között is végzünk szentségimádást.

Szeptember 28-án, csütörtökön 19 órakor lesz a X. Miatyánk Fesztivál nyitóeseménye: megnyílik Pataki Tibor Munkácsy-díjas képzőművész VÍZ című kiállítása az altemplomban. A megnyitón közreműködik Barabás Lőrinc trombitás-zeneszerző és Premecz Mátyás orgonista.

Szeptember 30-án, szombaton 19.30-kor a Concerto Budapest koncertet ad a templomban, amelyen elhangzik Kodály Psalmus Hungaricus című műve. Az eseményre a férőhelyek beteléséig, de legkésőbb szeptember 27. szerda 17 óráig a rendezveny@fmkportal.hu oldalon lehet regisztrálni. (A korábban a plébánián keresztül regisztráltaknak nem szükséges újra jelentkezni.)

Október 1-jén, vasárnap ünnepeljük templomunk névadóját, Assisi Szent Ferencet. 10 órakor búcsúi szentmise, utána Nagy Agapé lesz a templom előtti téren, amelyre szívesen fogadunk édes és sós süteményeket!

Előre hirdetjük, hogy október 6-án, pénteken 19 órakor Salkaházi-emlékest lesz az altemplomban, amelyen fellép Borbély Mihály fúvós és Juhász Gábor gitáros. A Boldog Salkaházi Sárára és vértanútársaira emlékező est szövegeit Orbán György állította össze. Az eseményre regisztrálni a szentferenc.regisztracio@gmail.com címen lehet.