2018. március 18., Nagyböjt 5. vasárnapja

A szombatra, március 24-re meghirdetett templomtakarítás elmarad, mivel hamarosan kezdődik a templom felújítása, így nem lenne sok értelme.

Ebben az évben is megrendezésre kerül a Családok keresztútja. Hasonlóan a korábbi évekhez az Oktogontól kiindulva, az Andrássy úton járjuk végig Krisztus keresztútját, mely a Hősök terén, szabadtéri szentmisével zárul. A keresztút március 24-én, szombaton 15.00-kor indul az Oktogontól.

Március 25-én Virágvasárnap lesz. Jézus Jeruzsálembe történő bevonulására emlékezve a délelőtti szentmisét a templom előtt kezdjük barkaszenteléssel, majd együtt vonulunk be a templomba. Aki csak tud, hozzon magával barkát!

Ezen a héten a Szentföld javára gyűjtünk a nagyperselyben.


Nagypénteken érkezik el hozzánk Timothy P. Schmalz kanadai művész – az együttérzés jelképévé vált – Hajléktalan Jézust ábrázoló szobra. A művész egy padon fekve ábrázolja Jézust, ahogy naponta látjuk a fedél nélküli embereket városainkban. A testet takaró borítja, a mezítelen lábakon a keresztre feszítés szögei ütötte sebek. Az alkotás az elesett, kirekesztett emberekre hívja fel a figyelmet. Nagypénteken a templom előtt ideiglenesen helyezik el az alkotást, mely a húsvéti időre beköltözik templomunkba.

Előre hirdetjük, hogy a nagypénteki szertartás 16.30-kor fog kezdődni. Mivel Krisztus életáldozatát, a kereszt titkát az Egyház e napon elsősorban ebben a liturgiában ünnepli és ide összpontosítja figyelmét, ezen a napon nem tartunk a templomban keresztutat. (A templomot azonban nyitva tartjuk Krisztus halálának órájától, du. 3 órától.)

Szeretettel hívjuk a testvéreket a nagypénteki szertartás után, a Szent Egyed Közösség által szervezett városi keresztútra, amely Ferencváros különböző „szenvedéshelyein” (pl. az egykori Schöpf-Mérei Kórház vagy Boldog Salkaházi Sára Bokréta utcai otthona) halad végig, és a Gát utcai templomba érkezik, ahol éjfélig virrasztást tartanak. Indulás a szertartás után 18 órától a Bakáts térről.

Külön kérjük a kedves testvéreket, hogy aki tud, vegyen részt akár egy-két órára is a szentsír őrzésében! (Nagypénteken 15 és 16 óra között, valamint Nagyszombaton 8 órától 19 óráig.) Jelentkezni a sekrestyében lehet!

Előre hirdetjük, hogy a kicsik hittanos hétvégéje április 13. és 15. között lesz. Jelentkezés a megszokott módon zajlik.