Utak Betlehembe

Vörös István költő versbe szedte a Máté-evangéliumot. Nagyívű vállalkozás. Estünkön a betlehemi történetet meséljük el a szöveghez alkalmazott izgalmas zenei feldolgozással együtt. Az altemplom különleges neoromán terében Pataki Tibor Víz című tematikus kiállítása fokozza a hatást. A résztvevők műsorfüzetből követhetik nyomon az „előadást”. Ha igaz, hogy az utak Rómába vezetnek, akkor még inkább igaz, hogy Betlehemből indulnak ki.

Időpont: 2023. október 11., szerda 20 óra
Helyszín: a Bakáts téri templom altemploma, lejárat a Nagykörút / Tompa utca felől

A különleges, hallható-látható-ízlelhető előadáshoz a 40 főig tervezett létszám miatt előzetes regisztrációt kérünk, az alábbi emailcímen: szentferenc.regisztracio@gmail.com

Szereplők:
Kertész Endre kísérleti csellista. A bécsi zeneakadémián diplomázott, a Karib-tengeren quartettezett, tagja a Budapest Improvisers Orchestrának, a More von dir csellóduónak, a ¡Nosnachnak, a Gecó és Fa együttesnek, a Soharóza kórusnak és Urbányi Zóra együttesének. Gyakran dolgozik kortárs táncosokkal, színházi produkciókban, dolgozott Lajkó Félixszel, Szirtes Edina Mókussal, Lantos Zoltánnal, Víg Mihállyal, Frenák Pállal, Paizs Miklóssal és Hobóval. Kutyája Dió(nysos).

Tara Khozein klasszikus énekes, színházcsináló, improvizátor és tanár. Szólistaként fellépett az Egyesült Államokban és Európában. Előadásaiban a klasszikus éneklés, a kísérleti vokális hangok
és a fizikai színház számos lehetséges metszéspontját kutatja.

Miklusicsák Aliz közösségi művész és kulturális szervező, a Dajer.hu egyik alapítója és szerkesztője. A Színművészeti Egyetemet Kolozsvárott végezte. Nagykárolyban született és 2001 óta él Magyarországon, azóta leginkább az alternatív előadások és terek érdeklik. Hangja számos hangoskönyv-részletben hallható.

Roskó Gábor képzőművész, zenész. A Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán diplomázott, művészeti pályája a nyolcvanas évek elején indult. Foglalkozik festészettel, grafikával, illusztrációval. Gyerekkora óta zenél, de nem ezt a választott élethivatása. Alternatív jazz-zenekara a Project 333.

Vörös István író, műfordító, habilitált egyetemi docens, József Attila-, Füst Milán-, Déry-, Hubert Burda-, Vilenica-kristály, Premia Bohemica-díjas. több, mint 40 kötete jelent meg, csaknem
40 színházi bemutatója volt, 20 nyelvre fordítottak írásaiból.

Orbán György szószóló. A megszűnt Ráday Könyvesházhoz és a Ráday KultUcca létrejöttéhez kapcsolódó művészeti-kulturális szervező munkáját a Miatyánk Fesztivál keretei között folytatja: kurátor, szerkesztő, szövegíró.