Miatyánk Hete

templomfelujitas_miatyankheteA Bakáts téri templom felújítása miatt a Miatyánk Hete fesztivál szűkebb keretek között, de folytatta működését. Az események különlegessége, hogy a nézőket a rekonstrukció alatt álló templomban, egy „építési területen” fogadtuk. Az események továbbra is ingyenesen látogathatók, regisztrációhoz nem kötöttek! Bejárat a templom plébánia felőli oldalajtaján!

Facebook-oldalunk
A korábbi évek programja
Plakát

Idei programjaink voltak:

Szeptember 30. (vasárnap) 19 óra

A 40 éves Tomkins Énekegyüttes koncertje. Művészeti vezető: Dobra János Liszt-díjas karmester

FullSizeRender
A világjáró Budapesti Tomkins Énekegyüttes régit és újat egyaránt mutat sokszínű repertoárjából. A tavalyi, reneszánsz és barokk tematikájú műsor után idén ezúttal a középkori gregoriántól a kortárs zenéig hallhatunk műveket, a gyújtópont azonban azonos maradt: a Mi Atyánk imádsága, amely hívők és nem hívők számára közös érték. A mostani koncert különlegessége a kerek évforduló ünneplésén túl, hogy két olyan Rachmaninov-műből: a Vesperásból (op. 37) és az Aranyszájú Szent János liturgiájából (op. 31) hangzanak el részletek, amelyeket 1987-ben a Tomkins Énekegyüttes mutatott be először hazánkban. Az énekegyüttes korábbi, 20 éves jubileumáról interjú olvasható itt.

Műsor:

Pater noster (gregorián ének)
J.S. Bach: Choralgesänge
Esterházy Pál: Harmonia caelestis – részlet
F. Mendelssohn: Motetta
N. Rimszkij-Korszakov: Mi Atyánk
S. Rachmaninov: Vespers op. 37 – részlet
I. Sztravinszkij: Mi Atyánk
S. Rachmaninov: Liturgia op. 31 – részlet
Szokolay Sándor: Mi Atyánk
Néger spirituálék

Október 7. (vasárnap) 10 óra

Nagy Agapé – a templom búcsújához kapcsolódó nagy közös bográcsozás. Szívesen látunk minden ismerőst, barátot, közel s távol lakó házast és házatlant!

mh2017_nagyagape_kisvagva

Október 13. (szombat) 19.30

A Gesualdo Kamarakórus koncertje
művészeti vezető: Stimecz András Bakátsplakát3_kis

Néhány lelkes, zeneszerető amatőr – állatorvos, mérnök, tanár és mások – 2000 óta hetente kétszer összegyűlik Albertfalván, hogy együtt énekeljen. Ezt magas színvonalon és nagy kreativitással teszik: adtak már koncertet Róma több templomában, Krakkóban, Angliában, Hollandiában vagy éppen a görög tengerparton, hazánkban a Nemzeti Múzeumban és a Mátyás-templomban egyaránt. Az együttes nemzetközi kórusversenyek állandó résztvevője, Magyarországon a kamarakórus műfajban elérhető legmagasabb, “Hangversenykórus” minősítéssel rendelkezik. Aki ellátogat esti koncertjükre, bepillantást nyerhet versenyrepertoárjukba, amely a reneszánsztól a 20. századi kórusművekig ível. A kórus nyitott közösség, szeretettel várják a szép énekhangú és tiszta hallású leendő tagokat: a magas szintű kottaolvasási készség nem feltétel!

gesualdo_kamarakorus_2018_netrekis

Október 14. (vasárnap) 19 óra

Hol jártál, Hosszúalvó…

Zenés est, amelyen játszó személyek:
Ybl Miklós építőmester, és az ő a Bakáts téri Szent Ferenc Főplébánia templom (éppen teljes felújítás alatt)
Borbély Mihály, szaxofon és más fúvós hangszerek mestere
Szirtes Edina Mókus, hegedűn és brácsán, nem hétköznapi módon
Tóth Krisztina Hosszúalvó című poémáját hangoztatja Orbán György

mh2017_borbely_kis

A Miatyánk Hete fesztivál programja Ferencváros Önkormányzata támogatásával és az Assisi Szent Ferenc Plébánia közösségének önkéntes munkájával jött létre.
A Tomkins Együttes fellépését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
ferencvaros_logoNKA_csak_logo_rgb

Információ: Orbán György, orbangyorgy62@gmail.com