MIM Montessori Esték

2023 őszén, a Bakáts téri plébánián futó Párkapcsoló esték folytatásaként Montessori Esték programsorozat indul a Montessori Intézet Magyarország szervezésében. Az esték házigazda-előadója Varga-Kalmár Szilvia Montessori-pedagógus, neveléstudós, rendszerterápiás tanácsadó, a németországi Langenben található „Montessori nanuS“ óvoda megálmodója, alapítója és vezetője. Az esték helyszíne a plébánia (1092 Budapest, Bakáts tér 13.) Szent Ferenc-terme. Az előadások ingyenesek, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni az alábbi emailcímen lehet: mimnanus@gmail.com

A következő előadás beharangozója:

Időpont: december 8. péntek, 18−19 óra

„Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom?“ Harmonikus és stresszmentes ünnepi időszak megélése Maria Montessori alapszemléletének segítségével

Emlékszel még a karácsony varázslatára, amikor gyermek voltál, és alig tudtál aludni a várakozás örömétől? Felnőtt korunkban gyakran eltűnik a karácsony varázsa; különösen nagy nyomás alá kerülünk az advent és az ünnepek idején: Az adventi naptár készítése, 20 féle sütemény sütése, mindenkinek ajándék vásárlása és becsomagolása, karácsonyi üdvözletek írása, az ünnepi lakoma megtervezése, családlátogatások és így tovább. De biztos, hogy ennek így kell lennie? Elvégre a karácsony a szeretet ünnepe!

Előadásunk célja, hogy mostantól számodra is olyan csodás és harmonikus legyen ez az ünnepi időszak, mint az régen, gyermekkorodban volt.

Ezen a decemberi „Montessori Estén“ megismerkedhetsz pedagógiai előismeretek nélkül is könnyen elsajátítható és alkalmazható Montessori-módszerekkel, praktikus példákkal, melyek mind támogatnak Téged abban, hogy hangulatos és boldog ünnepi időszakot élhess meg.

Szeretettel várunk Téged is, mint érdeklődő szülőt, nagyszülőt, nevelési vagy tanácsadói szakembert!