Online persely

Miért fontos ez?

Plébániánk bevételeinek zömét a különféle úton gyűjtött általános adományok (persely, egyházközségi hozzájárulás stb.), valamint az egyházi szertartások (temetés, esküvő, szentmise) meghagyással kísért adományai adják. Templomunk felújítása miatt esküvő már harmadik éve nem tartható templomunkban, és a temetések száma is jelentősen visszaesett – ennek kapcsán jólesően tapasztaltuk a hívek anyagi segítőkészségét, a közös felelősségvállalás megújulását. A koronavírus okozta veszélyhelyzetben, a személyes találkozások nélkül a hagyományos módokon nem tudunk adományt gyűjteni. A plébániának azonban vannak fix kiadásai, amelyekre meg kell találnunk a fedezetet: ilyen például a plébánia rezsiköltsége vagy a munkatársak fizetése. Köszönjük, ha tudja támogatni talpon maradásunkat! Isten áldja érte!

Hogyan tudok adományozni?

Adományt befizetni biztonságos bankkártyás fizetéssel vagy PayPal-számla segítségével tudunk, az Adományozás gombra kattintva. Ez a PayPal befizetési oldalára irányít, ahol a megjelenő biztonsági oldalon először pipáljuk be az “I’m not a robot”(Nem vagyok robot) jelzést, majd az adománygyűjtő oldalon a 0 HUF-ra kattintva írjuk be, mennyit szeretnénk adományozni. Bankkártyával egyszeri adományt tudunk tenni, PayPal-számlával havi rendszerességű adományozásra is van lehetőség. Bankkártyás fizetés választása esetén a kártyaadatok megadását követően az Elfogadás és adományozás most gombra kattintva indítható el a tranzakció.
Aki a fenti fizetési módok helyett szívesebben utalna, a plébánia számlaszámára megteheti: 11709002-20006431 (OTP Bank)

Mekkora összeg érkezik meg valójában?

A PayPal a befizetések után 90 forintot + az összeg 2,8%-át vonja le. Tehát 500 forintból kb. 396 Ft, 3000 forintból kb. 2826 Ft, 5000 forintból kb. 4770 Ft érkezik be. A plébánia a saját OTP-számlájára díjmentesen tudja továbbutalni az összeget.

Mi történik a személyes adataimmal?

Az adományozással összefüggésben a szentferencplebania.hu oldal adatot nem kezel. A PayPal a befizetésről a kitöltött számlázási adatokkal bizonylatot küld a megadott emailcímre. A PayPal a világ egyik legnépszerűbb online pénzkezelő alkalmazása, adatvédelmi irányelveik ide kattintva olvashatók.

Kaphatok-e adóvisszatérítést?

A PayPal rendszerén keresztül kapott bizonylat adóvisszatérítésre nem jogosít: erre jogosító igazolást külön kérésre, egyházközségi hozzájárulás befizetése esetén tudunk kiállítani.