Üdvözlünk!

templomKEDVES LÁTOGATÓ!

Szeretettel köszöntjük közösségünk oldalán! A belső-ferencvárosi katolikusok közel kétszáz éve rendelkeznek önálló plébániával, templomunk pedig nemrég ünnepelte szentelésének 130. évfordulóját. Ma a gyönyörű, Ybl Miklós tervezte, neoromán stílusú épület egyre romló állapotban van, de így is szűkebb környezetünk, a budapesti IX. kerület egyik jelképe.

A templomi szolgálat mellett élénk közösségi élet zajlik nálunk: minden korosztály számára tartunk rendszeresen hittanórákat; a plébánián ministránsaink, nyugdíjasaink és még jó néhány kisebb közösség éli mindennapjait. Közülük is ki kell emelni a Kolping Család Egyesületet, amely meghívott előadókkal teszi színesebbé összejöveteleit. Minden évben indul kezdő-kereső csoportunk, ahol szívesen látjuk azokat, akiket a krisztusi élet megérintett – vagy csak véletlenül arra tévedtek.

Templomi életünket egyébként számos kultúrális esemény: koncertek, előadások, kiállítások színesítik – helyi iskolák, a környékbeli reformátusok, de országos hírű előadók is „jártak” már nálunk. Néhány száz fős közösségünk hírei és története található ezen a honlapon, tartalmas böngészést kívánunk!