Hirdetések – Archivum

A januárt az elsejei Mária-ünneppel nyitottuk, majd 4-én, pénteken férfiestet tartottunk, borszenteléssel egybekötve. Meghallgattuk a plébánia új lakóinak, a brazíliai alapítású Shalom Közösség bemutatkozását. Az év további részében, ahogyan a korábbiakban is, a hónap elsõ vasárnapján a délelõtti mise után agapét tartunk.

2013

Decemberben, az új egyházi év beköszöntével hajnali misék és agapék sorával készültünk a Megváltó eljövetelére. December 9-én, vasárnap felavattuk a ministránsokat, 15-én, szombaton este pedig a Kolping Család Egyesület tartott ünnepséget. A hagyományos karácsonyi pásztorjátékot idén Marosi Endre rendezésében tekinthették meg a gyerekek és a felnõttek.

November 10-én, szombaton este Szotyori Nagy Gábor Molnár Eszter oboaművésszel adott koncertet, 24-én este pedig Virágh András Gábor orgonaművészt hallhattuk Komlóssy Gábor trombitaművésszel együtt. November 23. és 25. között a kamaszokkal hittanos hétvégén voltunk Kosd határában.

Október 6-án, szombaton este ismét Szotyori Nagy Gábor koncertezett nálunk, ezúttal Kolozs Krisztina (gordonka) közreműködésével. Másnap, október 7-én, vasárnap tartottuk templomunk védőszentjének, Assisi Szent Ferencnek az ünnepét, amely egyben a templombúcsú is volt. Október 12. és 14. között a kisebb hittanosainkkal elmentünk egy hétvégére Nagybörzsönybe. Október 27-én, szombaton este Szotyori Nagy Gábor (orgona) és Molnár Eszter (oboa) művészek adtak koncertet templomunkban.

Szeptember 6-án dr. Dobiné dr. Jakab Hedvig orgonaművész (Debreceni Egyetem)
koncertezett templomunkban. 15-én, szombaton részt vettük a Mindszenty-zarándoklaton, este az Ars Sacra fesztivál és a Nyitott Templomok Éjszakája keretében megnyitottuk Kincseink című templomtörténeti kiállításunkat, valamint Szotyori Nagy Gábor orgonaművész sorozatának nyitóhangversenyét hallhattuk, aki ezúttal Molnár Eszter oboaművésszel együtt lépett fel. 16-án mondtuk el a Veni Sanctét közösen, majd elindultak az évközi rend szerinti misék, valamint a hittanórák legtöbbje. 29-én Virágh András Gábor orgonaművészt és Seleljo Erzsébet szaxofonművészt hallhattuk templomunkban.

Augusztusban ismét táborba mentünk, ezúttal kamaszainkkal a Bükkben jártunk.
Fotók a galériában.

Júliusban a plébánia jó része szabadságon volt.

Június elején kitakarítottuk a templom környezetét, gyűjtést rendeztünk egy dél-erdélyi, szórványtereületen lévő árvaháznak. A Kolping Család vendége volt dr. Székely János püspök atya, a templomban pedig Mérey Anna hegedűművész adott koncertet. Június 17-én Te Deumot mondtunk az elmúlt tanévért.
A hónap végén elmentünk az általános iskolásokkal a kicsik táborába, amely a szokott helyen, Nagybörzsönyben került megrendezésre. Képek a plébánia galériájában.

Májusban – más koncertek mellett – befogadtuk a IX. Református Zenei Fesztivál néhány rendezvényét. Emellett saját kiállítással és orgonabemutatóval bekapcsolódtunk a ferencvárosi Pünkösdi Virágünnepbe, és helyet adtunk a kerület iskoláinak a Dalosünnepen.

2012