2022. november 20., Krisztus Király vasárnapja

Ezen a hétvégén van az egyházi Karitász-gyűjtés. Pénzt a nagyperselyben, tartós élelmiszert a Szent László-oltárnál és az irodában gyűjtünk. Az Erzsébet-kenyerek megáldása a vasárnap délelőtti szentmisében történik, utána lehet elvinni ezeket.

November 25-én, pénteken, 19 órakor a Párkapcsoló Esték újabb alkalma lesz, Tudattalan élettervünk címmel. Részletek, jelentkezési információ a honlapon.

Kezdődik Advent: november 26-án, szombaton 16.30-kor közös koszorúkötés a plébánián, az otthonról hozott alapanyagokból – koszorúk, gyertyák, díszítő kellékek −; a 18 órai szentmisében történik az első gyertya meggyújtása és a koszorúk megáldása.

November 27-től a következőképpen módosul a miserend:

  • kedd−szombat: 6 óra – a 18 órai misék helyett;
  • szerdán szentségimádás 19 órakor, a hittanteremben, már nov. 23-án is;
  • pénteken szentségimádás 17−18 óra között a keresztelőkápolnában;
  • a hétvégén változatlan: szombat 18 óra; vasárnap 10 és 18 óra.

A hajnali misék után közös reggelik lesznek a plébánián. Várjuk a reggelikhez a felajánlásokat – jelentkezni az internetes táblázatban és vasárnap az információs pultnál lehet.

A karácsonyi pásztorjátékra a gyerekek november 27-ig tudnak jelentkezni Hagyó Rékánál és Ádám Annánál; az első próba december 4-én, a vasárnap délelőtti szentmise után lesz.

Előre hirdetjük, hogy december 4-én, vasárnap 15 órakor ingyenes templom- és orgonabemutatót tartunk, amelynek keretében megemlékezünk az 1956-os forradalomról és a december 4-i asszonytüntetésről.