2022. április 10., Virágvasárnap

A héten már a felújított templomban vannak a szertartások. Köszönjük a kedves Testvérek segítségét a pakolásban, takarításban! A templom végleges berendezéséhez, belakásához kérjük a kedves Testvérek türelmét, megértését!

Április 14-én, Nagycsütörtökön 18 órakor lesz az utolsó vacsora emlékmiséje.

Április 15-én, Nagypénteken 9 órától tojásfestés lesz a plébánián. Várjuk a lányokat a belső hittanteremben. Tojást hozzatok!

Április 15-én, Nagypénteken 15 órakor lesz a Krisztus kereszthalálra emlékező szertartás. 20 órától papjaink közössége, a Comunione e Liberazione Mozgalom vár minket gyertyás városi keresztútra, a budai, vízivárosi Corvin tértől a Mátyás templomig.

Nagypénteken és Nagyszombaton délelőtt 9 és 12 óra között lesz gyóntatás a templomban, Nagyszombaton emellett délután 14 és 18 óra között is látogatható lesz a szentsír és az urnatemető. Ennek kapcsán szeretnénk a templomőrzéshez kérni a kedves Testvérek segítségét; jelentkezni a szentmisék után, a sekrestyében, vasárnap délelőtt pedig az információs pultnál lehet.

Április 16-án, szombaton, Húsvét vigíliáján 19.30-kor kezdődik a szentmise. A misekezdő fényünnepséghez kérjük a kedves Testvéreket, hozzanak gyertyát!

A körmenet Húsvétvasárnap, április 17-én 10 órakor, a szokott módon az ünnepi mise bevezetéseként kerül sorra. Kérjük, hozzanak a kedves Testvérek a körmenetre egy-egy szál virágot! A gyerekeknek hirdetjük, hogy aznap kivételesen nem lesz NaMi-húzás, csak egy héttel később, viszont a húsvéti szentmise után a templomban ügyesen kutakodók különféle édességekre lelhetnek!

Április 18-án, Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise.

Két hét múlva, április 24-én ünnepeljük a templomszentelés 143. évfordulóját és a templom újranyitását. A délelőtti szentmise után vezetést tartunk a templomban, a főkapu előtti téren pedig bográcsokban főzünk, és közösen ebédelünk. A főzésre jelentkezni Nyáry Zsuzsánál személyesen vagy emailben lehet.