2022. március 27., Nagyböjt 4. vasárnapja

Március 27. vasárnap virradóra óraátállítás lesz, egy órával kevesebbet aludhatunk.

Március 27-én zárul a Katolikus Karitász felhívására az ukrajnai háború elszenvedői és minden rászoruló számára indult tartósélelmiszer-gyűjtés, a vasárnapi szentmisék után tudjuk fogadni az adományokat.

Március 31-én, csütörtökön, az esti szentmise után, 18.30-kor a felnőtt katekézis következő alkalma lesz a plébánián. A hittan után agapé; a hittanteremben a templom és a közösség néhány régi fotója lesz megtekinthető.

Április 1-jén, a hónap első péntekén az atyák betegeket, időseket látogatnak, gyóntatással, áldoztatással; egyeztetésre jelentkezni az irodában vagy a vasárnap délelőtti információs pultnál lehet. Aznap a szokott módon, 17 órakor keresztút a templomkertben, eső esetén az altemplomban.

Április 2-án, szombaton délelőtt 11 órától a plébániaközösség a kamasz csoport szolgálatával szabadtéri keresztutat jár Budán, az istenhegyi Szent László-templom kertjében. A templom címe: Diana u. 4/b; megközelíthető a Boráros térről induló 212-es busszal, a Városkút megállóig utazva. A keresztút után piknik, amelyre kérjük, hozzanak egy kevés édes vagy sós apróságot, esetleg üdítőt – poharat adunk. Várunk mindenkit szeretettel! 

Szintén április 2-án, szombat délután 16.30-kor Carlo atya a Kolping Család szervezésében nagyböjti elmélkedést tart a plébánián, amelyet 17.15-kor az elsőszombati rózsafüzér imádkozása, majd a 18 órai szentmise követ.

Jövő hétvégén, azaz április 2-án és 3-án az Egyház a Szentföld javára gyűjt.

Örömmel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy a nagyheti szertartások előreláthatólag már a felújított templomban lesznek. Ehhez azonban szükség lesz a plébániáról a templomba való átpakolásra, amelyre előreláthatólag április 9-én, szombaton reggel 8 órától kerül sor. Számítunk a kedves férfitestvérek segítségére a pakolásban, a hölgyekére a válogatásban, rendezkedésben, takarításban!