2022. február 27., évközi 8. vasárnap

Ezen a hétvégén, február 26−27-én a katolikus iskolák javára gyűjtünk. Isten fizesse meg az adományokat!

Szerdán kezdődik a Nagyböjt. Ez a bűnbánat időszaka, amelynek gyakorlatai: imádság, alamizsna, önmegtagadás és böjt. Nagyböjt péntekjein és hamvazószerdán kötelező a hústól való megtartóztatás, betöltött 14. életévtől kezdve. A szigorú böjt előírása hamvazószerdán és nagypénteken, betöltött 18. évtől megkezdett hatvan éves korig érvényes. Ekkor húst nem eszünk, és csak egyszer lakhatunk jól, de két esetben még ehetünk kevés ételt, tehát összesen három étkezésünk lehet ezen a napon. Mentesülnek a böjtölés alól a nehéz testi munkát végzők és közétkeztetésben részesülők, a bűnbánat más gyakorlataira azonban ők is meg vannak hívva.

Március 2., hamvazószerda, Nagyböjt kezdete. Nálunk a hamvazással egybekötött szentmise a szokott időben, 18 órakor lesz, a plébánián. Biztatunk mindenkit, hogy ezen a napon az Egyházzal közösen kezdjük a böjti időszakot. Akinek esetleg nem alkalmas az időpont, javasoljuk a munkahelyhez, iskolához közel eső templom felkeresését. Ezen a napon Ferenc pápa kérésére ajánljuk fel böjtölésünket, imánkat és jócselekedeteinket a békéért, kérve Szűz Mária, a Béke Királynője közbenjárását!

Nagyböjtben a pénteki szentségimádások helyett péntekenként 17 órakor keresztutat járunk, először március 4-én. A keresztutat a templomkertben, eső esetén az altemplomban tartjuk. A keresztutat követő, péntek 18 órai szentmise a szokott módon, a plébánián lesz.

Március 3-án, csütörtökön az esti szentmise után, 18.30-kor az új felnőtt katekézis harmadik alkalma lesz.

Március 4-én, a hónap első péntekén az atyák betegeket, időseket látogatnak, gyóntatással, áldoztatással; egyeztetésre jelentkezni az irodában vagy a vasárnap délelőtti információs pultnál lehet.

Március 5-én, szombaton az esti mise előtt, 17.15-kor elsőszombati rózsafüzér a plébánián.