2021−2022 évzárás, évkezdés

A karácsonyi időszakban a szentmiséket az altemplomban tartjuk; a miserend olvasható a plakátokon és a honlapon.

December 31-én, pénteken 17.15-től szentségimádás, utána a 18 órakor kezdődő szentmisében hálát adunk a polgári évért; a szentmise után pedig a Kolping Család hív mindenkit évbúcsúztatásra, a plébániára. 

Január 1. szombat, Szűz Mária istenanyaságának főünnepe parancsolt egyházi ünnep, szentmisét 10 és 18 órakor mutatunk be. A megelőző este, december 31-én mondott szentmise szintén az ünnepről lesz. 

Január 2-án, vasárnap a szokott módon, 10 és 18 órakor mondunk szentmisét.

Január 6. csütörtök, Vízkereszt főünnepe szintén parancsolt ünnep. Mivel Vízkereszt idén munkanapra esik, ezért ezen a napon csak 18 órakor mutatunk be szentmisét, de a megelőző napi, szerda 18 órai szentmise is az ünnepről lesz. Akinek esetleg egyik időpont sem alkalmas, javasoljuk a munkahelyhez, iskolához közel eső templom felkeresését.

Mivel a hónap első szombatja január 1-re esik, ezért az elsőszombati rózsafüzér egy héttel későbbre kerül: január 8-án, szombaton, az esti szentmise előtt, 17.15-kor lesz, a szokott módon.

Január 10. hétfőtől visszaáll az évközi miserend: a szentmisék keddtől vasárnapig 18 órakor, a plébánián, valamint vasárnap 10 órakor, az altemplomban lesznek.

Két fontos jelentkezési lehetőséget hirdetünk a kedves testvéreknek:

  • egyrészt az atyák beteg-, illetve időslátogatására, ami kivételesen nem a hónap első, hanem második péntekére, január 14-re kerül;
  • másrészt az atyák által hagyományosan Vízkereszt körül végzett ház-, illetve lakásszentelésre.

Mindkét lehetőség kapcsán az elérhetőségek megadásával egyeztetésre jelentkezni vasárnap délelőtt, az információs pultnál, vagy az irodában, hivatali időben lehet.