2021. november 28., Advent 1. vasárnapja

Hálásan köszönjük a Karitász-gyűjtés során beérkezett adományokat!

Az érsekség járványügyi rendelkezése szerint a templomokban és más zárt helyiségekben viseljünk maszkot és használjunk kézfertőtlenítőt! A szentmisén mellőzzük a kézfogást; az áldoztatás kézbe történik.

Elkezdődött az Advent, a Megváltó földi megjelenésére való várakozás megszentelt időszaka. A következő egy hónap a csendes imádság, a mások felé forduló, karitatív szeretet és a bűnbánat ideje. Adventben folyamatosan gyűjtünk tartós élelmiszert a szentmisék után és irodaidőben, valamint minden szentmise alatt lehetőség van szentgyónáshoz járulni. Miserendünk

  • vasárnap a szokott módon, 10 órától szentmise az altemplomban,
    18 órától a plébánián;
  • hétköznap nem este, hanem reggel 6 órától vannak szentmisék
    keddtől szombatig, a plébánián. A közös reggeli idén a járványhelyzetre való tekintettel elmarad. Zenei szolgálatot a keddi, szerdai és a szombati hajnali szentmiséken tervezünk;
  • pénteken 17.15-től 18 óráig szentségimádás, a plébánián;
  • szombat este altemplomi “fényeskedés”: 17 órától a mécsesek kihelyezése, 18 órakor gyertyagyújtás és szentmise.

Miseszándék felvétele és a plébánia hírlevelére való feliratkozás irodaidőben és a vasárnap délelőtti misék előtt és után, az információs pultnál is lehetséges.

December 3-án, a hónap első péntekén az atyák betegeket, időseket látogatnak, gyóntatással, áldoztatással; egyeztetésre az elérhetőségek megadásával jelentkezni az információs pultnál vagy az irodában lehet.

December 4-én, szombaton az esti mise előtt, negyed 6-tól elsőszombati rózsafüzér a plébánián. Az esti szentmise előtt a plébánia Nevek Napja programjának keretében az 1956. december 4-i nőtüntetésre emlékezünk.

A gyerekek karácsonyi pásztorjátékára Hagyó Rékánál személyesen és emailben is lehet jelentkezni az első próbáig, amely a jövő vasárnap délelőtti mise után lesz.