2021. november 21., Krisztus Király vasárnapja

Az érsekség járványügyi rendelkezése szerint a templomokban és más zárt helyiségekben viseljünk maszkot és használjunk kézfertőtlenítőt! A szentmisén mellőzzük a kézfogást; az áldoztatás kézbe történik.

A hétvégén történik az Erzsébet-kenyerek megáldása, ennek kapcsán tartjuk a Karitász-gyűjtést, amelynek révén helyben élő rászorulóink javára adakozunk. Köszönjük, Isten fizesse meg!

November 24-én, szerdán az esti szentmise után életigekör lesz.

November 26-án, pénteken az esti szentségimádás és szentmise nem a plébánián, hanem az altemplomban lesz! A plébánián 16.45-től lomtalanítást tartunk, amelyhez várjuk a kedves férfitestvérek, ifjak segítségét! Munkaruha és kesztyű ajánlott.

November 27-én, szombaton kezdődik Advent. A szokásos délutáni koszorúkötés a járványhelyzet miatt elmarad, de az esti gyertyagyújtáson az otthonról hozott koszorúk megáldásra kerülnek. Adventi miserendünk ettől a naptól érvényes:

  • szombat esti “fényeskedés” az altemplomban: 17 órától a mécsesek kihelyezése, 18 órakor gyertyagyújtás és szentmise;
  • vasárnap 10 órától szentmise az altemplomban;
  • vasárnap 18 órától szentmise a plébánián;
  • a hétköznap esti szentmisék helyett keddtől szombatig hajnali szentmisék 6 órától, a plébánián, elsőként november 30-án.

Szeretettel hívjuk a gyerekeket karácsonyi pásztorjátékozásra! A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy a próbákon is viseljünk maszkot. Jelentkezni Hagyó Rékánál lehet, legkésőbb az első próba idejéig, amely várhatóan december 5-én, a vasárnap délelőtti szentmise után lesz.