2021. szeptember 12., évközi 24. vasárnap

Szeptember 12-én, vasárnap 11.30-tól a Hősök terén lesz a NEK záró szentmiséje Ferenc pápával, így nálunk elmarad a délelőtti, 10 órai szentmise.

Szeptember 13-án, hétfőn 16.30-tól lesz Gál Edit felnőtt csoportjának az első hittan.

Szeptember 13-án, hétfőn 18 órakor, az altemplomban egy különleges szentmise lesz. Papjaink, Michele, Carlo és Alessandro atyák közösségének, a Borromeo Szent Károly Papi Testvériség alapításának 36. évfordulóját ünnepeljük. Jelen lesz a Testvériség alapítója, Massimo Camisasca olasz püspök atya, a NEK egyik előadója, aki bemutatja a templomi hívek számára a közösséget. Várjuk szeretettel a kedves Testvéreket!

Massimo Camisasca olasz katolikus püspök. 1946-ban született Milánóban, 1970-ben diplomázott filozófiából; 1975-ben pappá szentelték. Kamaszkorában találkozott Luigi Giussani atyával, a Comunione e Liberazione mozgalom alapítójával, és csatlakozott a mozgalomhoz. Filozófiatanárként dolgozott több gimnáziumban és egyetemen. 

1985-ben alapította a Borromeo Szent Károly Papi Missziós Testvériséget: a Testvériség papjai közösségben élnek és szolgálnak az egész világon.  2012-ben XVI. Benedek pápa Reggio Emilia–Guastalla püspökének nevezte ki.

Szeptember 15-én, szerdán 16.30-tól lesz hittan a most elsőáldozóknak.

Szeptember 19-én, vasárnap, a délelőtti szentmisében lesz a hittanos év Veni Sanctéja, és ekkor ünnepeljük plébániánk elsőáldozóit.

 

A rászorulók részére folyamatosan gyűjtünk tartós élelmiszert, melyeket irodaidőben, vagy a szentmisék után lehet behozni az irodába. Köszönjük a segítséget!