2021. szeptember 5., évközi 23. vasárnap

Szeptember 5-én, vasárnap 16 órakor lesz a Hősök terén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elsőáldozással egybekötött nyitó szentmiséje, így nálunk elmarad az esti, 18 órai szentmise. (A Kongresszus szentmiséivel kapcsolatban a legfontosabb információk a térképes tájékoztatón olvashatóak. Kérdés esetén Nyáry Zsuzsát lehet keresni)

Szeptember 6-tól, hétfőtől változik az irodai nyitva tartás! Hétfő helyett kedd délelőtt, meghosszabbított fogadóidővel várja munkatársunk a kedves Testvéreket. Az iroda új fogadóideje: kedd 10−12 óra, szerda 15−17 óra, péntek 14−16 óra. Tartós élelmiszert rászorulóinknak irodaidőben vagy a szentmisék után lehet leadni.

Szeptember 11-én, szombaton 17 órakor a Kossuth téren lesz kongresszusi szentmise, majd gyertyás körmenet a Hősök teréig. (Nálunk 18 órakor lesz mise.)

Szeptember 12-én, vasárnap 11.30-tól a Hősök terén lesz a NEK záró szentmiséje Ferenc pápával, így nálunk elmarad a délelőtti, 10 órai szentmise.

Szeptember 13-án, hétfőn 16.30-tól lesz Gál Edit felnőtt csoportjának az első hittan.

Szeptember 13-án, hétfőn 18 órakor, az altemplomban egy különleges szentmise lesz. Papjaink, Michele, Carlo és Alessandro atyák közösségének, a Borromeo Szent Károly Papi Testvériség alapításának 36. évfordulóját ünnepeljük. Jelen lesz a Testvériség alapítója, Massimo Camisasca olasz püspök atya, a NEK egyik előadója, aki bemutatja a templomi hívek számára a közösséget. Várjuk szeretettel a kedves Testvéreket!

Massimo Camisacra

Massimo Camisasca olasz katolikus püspök. 1946-ban született Milánóban, 1970-ben diplomázott filozófiából; 1975-ben pappá szentelték.Kamaszkorában találkozott Luigi Giussani atyával, a Comunione e Liberazione mozgalom alapítójával, és csatlakozott a mozgalomhoz. Filozófiatanárként dolgozott több gimnáziumban és egyetemen.

1985-ben alapította a Borromeo Szent Károly Papi Missziós Testvériséget: a Testvériség papjai közösségben élnek és szolgálnak az egész világon.
2012-ben XVI. Benedek pápa Reggio Emilia–Guastalla püspökének nevezte ki.

Szeptember 15-én, szerdán 16.30-tól lesz hittan a most elsőáldozóknak.

Két hét múlva, szeptember 19-én, vasárnap, a délelőtti szentmisében lesz a hittanos év Veni Sanctéja, és ekkor ünnepeljük plébániánk elsőáldozóit.