2021. augusztus 22., évközi 21. vasárnap

Az altemplomban örömteli változás állt be: a kivitelező hozott páraelszívókat, amelyek révén sokkal tisztább lett a hely levegője. Ezzel a biztatással várunk mindenkit szeretettel a vasárnap délelőtti szentmisékre is! Továbbra is feladat a szentmise előtt és után a székek, oltár, ambó ki- és bepakolása, ehhez már 9.15-re várjuk a kedves Testvéreket. Hálásan köszönünk minden segítséget! Miserendünk a következő: 

  • vasárnap: 10.00, altemplom, 18.00 plébánia 
  • keddtől szombatig: 18.00, plébánia 

A szentmisék alatt lehetőség van szentgyónásra is. Ettől a héttől kezdve a pénteki szentmise előtt, 17.15-től 18 óráig szentségimádás lesz a plébánián.

Augusztus 29-ig, jövő vasárnapig várják a szervezők a jelentkezéseket a szeptember 5. és 12. között zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra! (https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio) Aki a közös eseményeken a plébánia csoportjával szeretne egy helyen lenni, az ehhez szükséges kód: IEC-W7BL. Kérdés, kérés esetén Nyáry Zsuzsát lehet keresni. A Kongresszus részletes programja ezen a linken olvasható

A Kongresszusnak három nyilvános, és természetesen ingyenes belépésű szentmiséje lesz. Ezek nem regisztrációkötelesek, de ennek hiányában a szervezők a plébánia csoportjától távol, a hátsó szektorokban tudnak helyet biztosítani!

Szeptember 5-én, vasárnap 16 órakor lesz a Puskás Arénában az elsőáldozással egybekötött nyitó szentmise. Imádkozzunk addig is együtt az elsőáldozókért!

Szeptember 11-én, szombaton 17 órakor a Kossuth téren szentmise, majd gyertyás körmenet a Hősök teréig.

Szeptember 12-én, vasárnap 11.30-tól a Hősök terén záró szentmise Ferenc pápával.

A Kongresszus nyilvános szentmiséivel kapcsolatban a szervezők kérése, hogy a biztonsági előírásokat és a gyakorlati útmutatót olvassuk el, tartsuk be! Kérik, hogy legkésőbb két órával a szentmise előtt érkezzünk meg, vigyünk szendvicset és innivalót − fontos, hogy a biztonsági előírások miatt ital csak műanyag palackban vihető be, üveg- és fémpalackot tilos bevinni. Nem lesznek ülőhelyek; így aki jónak látja, bevihet saját, kisméretű összecsukható széket. A szentmisék szövegének magyar nyelvű fordítását az FM 96.4 frekvencián közvetítik, ennek követéséhez érdemes okostelefont füllhallgatóval, vagy esetleg kisrádiót vinni.

Bíboros atya rendelkezésére a nyitó- és a zárómise idején nem mutatnak be szentmisét a Főegyházmegye templomaiban. Így nálunk szeptember 5-én, vasárnap 18 órakor, valamint szeptember 12-én, vasárnap 10 órakor elmarad a szentmise.