2020. április 5., Virágvasárnap

A Virágvasárnap délelőtti szentmisét élőben közvetítjük. A kezdési időpont a szokásos: 9.30. A szentmisét ezen a linken lehet követni. Imádkozzunk együtt!

A nagyheti szertartások kint lesznek plébániai honlapunkon és Facebook-oldalunkon. Az alábbi közvetítéseket tervezzük:

  • április 9-én, Nagycsütörtökön 17.30-tól az utolsó vacsora emlékmiséje,
  • április 10-én, Nagypénteken 16.30-tól Urunk szenvedésére emlékezünk,
  • április 11-én, Nagyszombaton 19.30-tól Urunk feltámadásának vigília szentmiséjét tartjuk,
  • április 12-én, Húsvétvasárnap 9.30-tól lesz szentmise.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a rájuk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a koronavírus-járvány Magyarországon való megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben visszavonásig elrendelte, hogy nyilvános liturgiát ne tartsunk a templomokban. A hívek jelenlétének fizikai kizárásával bemutatott szentmiséken, az egyházi rendelkezésekkel összhangban a nagyheti szertartásokat kísérő közösségi ünnepélyes formák elhagyásra kerülnek. Így elmarad Virágvasárnap a barkaszentelés, Nagycsütörtökön az olajszentelés, a lábmosás, a lamentáció, Nagypénteken a kereszthódolat, Húsvét vigíliáján a tűzszentelés és Húsvétvasárnap a körmenet. Gyóntatás és áldoztatás sincsen templomunkban: a bűnbocsánat szentségének elnyerésére a Erdő Péter bíboros atya engedélyezte egyházmegyénkben a (komoly feltételekhez kötött) általános feloldozást. Az Egyház emellett a szentmisék közvetítésébe való bekapcsolódást és a lelki áldozást ajánlja. Mindezekről további információ itt olvasható.

Habár a fizikai lehetőségeink korlátozottak, számos lehetőségünk van az online térben az egyetemes Egyházzal való közösség megélésére, ezért szeretnénk a kedves Testvérek figyelmébe ajánlani egyházmegyénk és a Vatikán nagyheti szertartásrendjét. Kövessük az önmagát kiüresítő Krisztus példáját, aki átment a halálból az életre!