2019. szeptember 29., évközi 26. vasárnap

A héten lesz saját szervezésű fesztiválunk, a VI. Miatyánk Hete több eseménye is, amelyekre mindenkit szeretettel várunk! A programok ingyenesek, regisztrációhoz nem kötöttek.

Október 3-án, csütörtökön 19 órától a plébánia belső hittantermében Dettre Gábor: A próféta című, 38 perces filmjét vetítjük, utána pedig lesz lehetőség a filmről való beszélgetésre.

Október 4-én, pénteken 19 órától az altemplomban Vak remény címmel Takács Zsuzsa verseiből hangzik el egy válogatás, Borbély Mihály és Juhász Gábor jazz-zenészek improvizációjával. A koncert egyben jó alkalom a részben már megújult altemplom megtekintésére is!

Október 5-én, szombaton az esti szentmise után elsőszombati rózsafüzér, 19 órától vezetett templomséta, majd 19.30-tól a templomban a Budapesti Tomkins Énekegyüttes Thomas Tomkinstól Szokolay Sándorig című koncertjén vehetünk részt.

Október 6-án, vasárnap a 9.30-as szentmisében ünnepeljük templomunk védőszentjét, Assisi Szent Ferencet, amely egyben a templombúcsú ünnepe is. (A búcsú jelentőségéről bővebben a Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban lehet olvasni.) A szentmise után a Kolping Család szervezésében a PPKE-ITK Énekkara ad koncertet, a templom előtti téren pedig családi bográcsos ünnepünk, a Nagy Agapé kerül megrendezésre. Ehhez még továbbra is várjuk a segítők (különösen reggel, 8 óra körül és az elpakolásnál, 13 óra körül), batyus ételhozók, bográcsolók jelentkezését! Hívjuk a családot, a barátokat, a környékről elszármazottakat: ünnepeljünk együtt!

Két további fontos eseményünket szeretnénk előre hirdetni: október 13-án, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás – imádkozzunk az Eucharisztiához először járuló gyermekeinkért! A rákövetkező hétvégén, október 18. és 20. között lesz a kicsik hétvégéje.