2019. március 3., évközi 8. vasárnap

Március 6-án, hamvazószerdán a 17.15-kor kezdődő hittanóra elmarad.

Március 6-án, hamvazószerdán 17.30-kor kezdődik a szentmise a plébánián. Mindenkit bátorítunk a hamvazószerdai szentmisén való részvételre, akár itthon nálunk, akár egy másik templomban, ahol az időbeosztása alapján inkább el tud érni egy szentmisét. (Keresése a miserend.hu oldalon.) Kezdjük komoly elszántsággal a nagyböjtöt!

Böjti és bűnbánati fegyelem

Az év péntekjei bűnbánati napok Jézus halálának emlékezetére, aki bűneink terhétől megszabadított minket. A Krisztus engedelmes áldozatában való részvétel jele egyben a testi ember fölötti uralom jelképe és kiváló fegyvere. A bűnbánat gyakorlatai: imádság, alamizsna, önmegtagadás és böjt. Nagyböjt péntekjein és hamvazószerdán kötelező a hústól való megtartóztatás, betöltött 14. életévtől kezdve.

Szigorú böjt kétszer van: hamvazószerdán és nagypénteken, amikor húst nem eszünk, és csak egyszer lakhatunk jól, de két esetben még ehetünk kevés ételt. (E böjti előírás betöltött 18. évtől megkezdett hatvanéves korig érvényes.) Mentesülnek a böjtölés (de nem a bűnbánat egyéb gyakorlatai) alól a nehéz testi munkát végzők, közétkeztetésben részesülők.