2018. május 20., Pünkösdvasárnap

Május 21-én, Pünkösd másnapján, hétfőn délelőtt fél 10-kor lesz szentmise. Mivel hétfői mise, ezért a plébánián tartjuk meg.

Május 25-én este 7 órai kezdettel lesz az évadzáró Párkapcsoló esténk, melyen Bóta Tímea pszichológus a párkapcsolat transzgenerációs örökségeiről tart előadást.
„Ebben a családban a nők hordják a nadrágot.” „Itt nem szokás válni.” „Nálunk a férfiak megcsalják az asszonyaikat.” Minden családban vannak ehhez hasonló mondatok, és generációról-generációra segítik vagy nehezítik az életünket. Hogyan hatnak ránk a családban látott mintáink? Befolyásol-e bennünket az, ami évekkel a születésünk előtt történt? Hogyan segíthetnek a korábban született családtagjaink fájdalmai, veszteségei és örömei bennünket itt és most? Van családi sors, van szabad akarat?
A részvétel ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Mivel már betelt a nyilvános regisztráció, ezért kérünk, hogy részvételi szándékodat Nyáry Zsuzsánál jelezd!

Június 1-jén, pénteken este 6 órától kezdődően nekiállunk a plébánia kisebbik udvarán összegyűlt lomok kipakolásához. Ehhez fiatal, erős férfiak segítségét várjuk. Kérjük, aki el tud jönni segíteni, az jelezze Mészáros Péternek!!

Június 2-án, szombaton reggel a hölgyeket várjuk, hogy az előző napi pakolás után összetakarítsunk. Reggel 8-kor kezdünk és hamar végzünk, ha jöttök sokan!

Arra hívunk Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon! Mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Szombat lévén a plébánián tartjuk a szentségimádást 5-6-ig.  Ezen a napon az esti szentmise 6 órakor kezdődik. Kérünk Benneteket, hogy jelentkezzetek a Corpus Domini weboldalon, mert így tudják számolni, hogy mennyien csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Június 9-én, szombaton az Esztergomi Bazilikában szentelik áldozópappá Tóth Imrét. Másnap, június 10-én, vasárnap a mi templomunkban mondja első miséjét. Szeretettel várunk mindenkit a 9.30-kor kezdődő primiciára, melynek végén megajándékoz minket újmisés áldásával. A régiek mondták: „Egy újmisés áldás olyan nagy érték, hogy megér elkoptatni érte egy új csizmát.” Az újmise után várunk agapéra a plébánián. Szívesen látunk süteményeket.

Közeleg az adóbevallások határideje, ezért kérjük a kedves Testvéreket, ne feledkezzenek el Egyházunkról. Akkor is érdemes rendelkezni az adó 1%-áról, mert az állam nem a tényleges összegek, hanem a rendelkezők száma szerint oszt támogatás: johelyrekerul.hu
Az 1%-ról egyszerűen lehet rendelkezni a következő oldalon: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Egész évben várjuk az egyházközségi hozzájárulásokat, amelyből a plébániát és a templomot tartjuk fönn. Bővebb információ (miért, hogyan):
http://szentferencplebania.hu/az-egyhazkozsegi-hozzajarulas/
http://szentferencplebania.hu/a-plebaniat-sajat-hivei-tartjak-fonn/