2018. február 11., évközi 6. vasárnap

Február 14-én, hamvazószerdán 17.30-kor kezdődik a szentmise templomunkban. Mindenkit bátorítunk a hamvazószerdai szentmisén való részvételre, akár itthon nálunk, akár egy másik templomban, ahol az időbeosztása alapján inkább el tud érni egy szentmisét. (Keresése a miserend.hu oldalon.) Kezdjük komoly elszántsággal a nagyböjtöt! További információ található honlapunkon a böjti és bűnbánati fegyelemről.

Február 18-án, a vasárnap délelőtti szentmise keretében lehetőség lesz a betegek szentsége felvételére. A szentség adta kegyelemről, felvételének lehetőségéről és idejéről  itt  található bővebb útmutatás. A szentségre jelentkezni a misék után a sekrestyében, irodaidőben pedig a plébánia irodájában lehet.

A kamaszok hittanos hétvégéje február 23. és 25. között lesz (jelentkezés, információk Marcinál).

Továbbá mellékeljük a plébánia képviselő-testületének felhívását:


Kedves Testvérünk!

Kérjük, ha teheti, szíveskedjen anyagilag támogatni plébániánk működését!

Hálával fogadjuk a karitatív célokra szánt, perselybe dobott pénzt, valamint a Katolikus Egyháznak szóló adó 1%-os felajánlást! Erről érdemes akkor is rendelkezni, ha van adószámunk, de nincsen befizetendő adónk, mivel az állami újraelosztás nem a tényleges összegek, hanem a rendelkezők száma szerint történik. Ezt az összeget az Egyház országos kiadásaira fordítják: célja egyes programok, pl. a katolikus oktatás, betegápolás segítése. Plébániánk mindennapi kiadásainak fedezésére azonban nem jut ebből. Hozzá kell tennünk: a közvélekedéssel ellentétben mi, a plébániaközösség tartjuk fenn anyagilag a püspökséget, és rajta keresztül az Egyházat, nem pedig fordítva!

A mi templomunk és a plébániánk két gyönyörű és hatalmas épület komoly rezsiszámlákkal (villany, víz stb.), fizetett állandó munkatársakkal (plébános, sekrestyés stb.), de a közösségi összejöveteleknek és a templom díszítésének is költségei vannak. Ezek fedezésére az egyházközségi hozzájárulás szolgál, amely a Püspöki Kar ajánlása alapján az évi nettó személyi jövedelem 1%-a (családok együttesen is fizethetik), de legalább jelképesen 1000 Ft. Ezúton is köszönünk minden eddigi nagylelkű felajánlást!

A befizetés lehetséges módjai:

  • készpénzzel a plébánia irodájában (Bakáts tér 13., ’Iroda’ csengőgomb; fogadóidő: hétfő: 10.00–11.30; szerda: 15.00–17.00; péntek: 14.00–16.00)
  • banki utalással (Ferencvárosi Főplébánia, OTP 11709002-20006431, megjegyzés rovatba: egyházközségi hozzájárulás)
  • postai „sárga csekken”

Bővebb információ a hirdetőtáblán és a honlapon:
http://szentferencplebania.hu/iroda/
http://szentferencplebania.hu/az-egyhazkozsegi-hozzajarulas/
http://szentferencplebania.hu/a-plebaniat-sajat-hivei-tartjak-fonn/

A befizetés mennyisége és gyakorisága lelkiismeretünkre van bízva, közös felelősségünk: adjunk bizalmat e téren (is) Istennek és a közösségünknek!

Testvéri szeretettel,
a plébánia képviselő-testülete