2017. november 19., évközi 33. vasárnap

Egyórás szentségimádásra hívunk Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. November 25-én, szombaton 17.00-18.00 között különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 000-en. Szombaton délután 5-6 óráig a mi templomunkban is lesz szentségimádás. Az eseményre az alábbi linken, vagy a sekrestyében lehet feliratkozni, ami azért szükséges, hogy így számolni tudjuk, hogy összegyűlt-e a 20 000 imádkozó.

November 25-én, szombaton az 5-6-ig tartó szentségimádás miatt az esti szentmise 18.00 órakor kezdődik.

Adventi hétköznapok lelkigyakorlatát szervezünk, melyre szeretettel várunk Benneteket. Ha az adventben időt szeretnél szánni az Istennel való találkozásra, ha Isten jelenlétét akarod keresni a mindennapokban, ha csoporttal való közös úton levés megerősítő erejét szeretnéd megtapasztalni, akkor pont Neked való ez a lelkigyakorlat. Érdeklődni és jelentkezni november 27-ig Csimáné Dömök Andreánál lehet.  Bővebb információ a honlapon található.

Kivételesen nem a hónap utolsó péntekén, hanem december 1-jén, 7 órai kezdettel folytatódik a Párkapcsoló Esték sorozat.
Önbizalom, Önértékelés, Önbecsülés – párkapcsolat előtt & alatt
Az este folyamán megnézzük: Mit jelent az önbizalom, önértékelés, önbecsülés? Hogyan működnek, hatnak? Mivel jár hiányuk? Hogyan erősíthetjük ezt a három minőséget magunkban? Mit tehetünk, hogy kiegyensúlyozottabban, meghittebben élhessünk önmagunkkal és (leendő) Párunkkal?
Előadó: Szepesvári Orsolya 
A részvétel ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezési szándékodat kérjük jelezd a csaladeve2014@gmail.com e-mail címen.

December 2-án, szombaton délután 4 órától adventi koszorút kötünk közösen a plébánián.


Előre hirdetjük, hogy az adventi hétköznapokon (december 4-től december 23-ig), hétfőtől szombatig reggel 6 órakor lesz szentmise a templomban. Utána közösen fogyasztjuk el a reggelit a plébánián. A közös reggelihez valókra fel lehet iratkozni a sekrestyében.

Előre hirdetjük, hogy december 16-án, szombaton délelőtt takarítjuk a templomot.


Advent az Assisi Szent Ferenc-templomban

Vasárnapi szentmisék: 9.30-kor és 17.30-kor
Hajnali szentmisék: december 4. és 23. között, hétfőtől szombatig 6 órakor, utána közös reggeli
Közös gyertyagyújtások:   szombatonként 17.30-tól;
december 2.: az adventi koszorúk megáldása (koszorúkötés 16 órától, a plébánián)
december 9.: a plébánia gitáros ifjúsági zenekarával
december 16.: a Ferencvárosi Kolping Családdal
december 23.: Szabó Barbara orgonaművésszel