2017. október 29., évközi 30. vasárnap

Mindenszentek ünnepe és Halottak napja templomunkban:

A templomot a következő időpontokban tartjuk nyitva:

  • 1. szerda (Mindenszentek): 10.30–12, 15–17.30, 18.30–20.00
  • 2. csütörtök (Halottak Napja): 9–12, 15–17.30

Mindenszentek ünnepén, november 1-jén, szerdán délelőtt 9.30-kor és este 17.30-kor lesz szentmise. Az esti szentmise után a szokott módon, közös gyertyagyújtással emlékezünk halottainkra a templomkertben.

Halottak napján, november 2-án, csütörtökön este 17.30-kor lesz szentmise.

November 4-én, szombaton délelőtt nagyszülői lelkinapot tart plébániánkon Bíró László püspök atya. Az elmélkedések 9 órától fél 1-ig tartanak. Szeretettel várunk minden nagyszülőt! Az esti szentmisét a püspök atya mutatja be templomunkban.

Nevek napja címen folytatódik a plébánia 56-os megemlékezése. November 4-én, szombaton hajnali 5 órától  „virrasztás” a plébánia külső hittantermében, várjuk az emlékezőket. Levetítjük a tavalyi névsoros animáció filmet, kirakjuk a névsorainkat cca. 10.000 névvel, beszélgetünk, teát iszunk, elfelejtett, ki nem mondott, eltitkolt történetekre várunk.
9-től családokat-gyerekeket várunk, mesélünk – Csics Gyula naplójából olvasunk fel – közben rajzok készülnek „Építsünk új templomot!” címmel. Az elkészült munkákat rögtön ki is állítjuk.
Mivel délelőtt párhuzamosan Bíró László püspök atya tart előadást, annak végén várjuk őt és a beszélgetés résztvevőit!

November 5-én, vasárnap a szentmise után a szokásos hó eleji agapé és hozod-viszed vásár lesz a plébánián. Kérünk benneteket, hogy azokat a vásári portékákat, melyeket nem vitt el valaki, mindenki vigye haza magával! Örömmel fogadunk sütiket, finomságokat és harapnivalókat.
A rászorulók részére folyamatosan gyűjtünk tartós élelmiszert is, melyek ekkor, valamint irodaidőben is leadhatók.