2017. szeptember 24., évközi 25. vasárnap

Szeptember 27-én, szerdán az elsőáldozásra készülők kezdő csoportjának hittanórája elmarad. (17:15 kezdésű órák). A haladóknak – akik október 8-án lesznek elsőáldozók – dupla órájuk lesz, melyre várjuk a gyerekek szüleit is.

Ezen a héten ünnepeljük a Teremtés hetét, amelynek idei témája az ökológiai megtérés. Bővebben itt.

Szeptember 29-én pénteken 19 órakor kezdődik a Budapesti Tomkins Énekegyüttes koncertje Monteverdi születésének 450. évfordulója alkalmából. A Miatyánk Fesztivál felkérésére összeállított műsorban Claudio Monteverdi, Gioseffo Zarlino, Giovanni Francesco Anerio, Antonio Lotti, Jacobus Gallus/Handl, Arnold von Bruck művei hangzanak fel, közös téma a Miatyánk. Művészeti vezető: Dobra János.

Szeptember 30-án szombaton 19 órakor kezdődik a Miatyánk-koncert a Szent Efrém Férfikar közreműködésével. Az egyórás áhítat központi témája a Miatyánk. Görög–bizánci és közel-keleti keresztény himnuszok, középkori polifónia, valamint kiváló mesterek: Bortniansky, Kodály, Liszt, Sáry, Stravinsky, Twardowski művei csendülnek föl. A Deák Diák Általános Iskola tanulói pedig – ahol a Budapesti Énekes Iskola működik – öt földrész huszonegy nyelvén imádkozzák el az Úr imáját, elválasztva s egyben összekötve a megszólaló zenéket. Művészeti vezető: Bubnó Tamás.

A templom búcsúja október 1-jén, vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise a szokásos időpontban 9.30-kor kezdődik. Ebben a hónapban a hozod-viszed vásár elmarad.

Nagy Agapé – Hagyományainkhoz híven a templom búcsú napján, október 1-jén a vasárnapi szentmisét követően megtartjuk családi bográcsos ünnepünket. Tűzrakó helyről, tüzelőről, asztalokról, evőeszközökről stb. gondoskodunk, az alapanyagot a résztvevők hozzák. Nem mindenki tud-akar szabadtűzön bajlódni, szívesen fogadunk minden „batyus”, előre elkészített szereplést. Fő szabály, hogy sokan, sokfélét, de alig többet, mint amennyit maga is elfogyaszt. Hívjuk meg egymást, együnk „keresztben”, vegyünk részt minél többen a szeretet-vendégségben!  Minden egyéni, csoportos jelentkezést szívesen fogadunk. Az eseményhez Nyáry Zsuzsánál lehet jelentkezni, kérdezni .
Vasárnap reggel készítjük elő a tűzrakó helyeket, melyre várjuk a kedves testvérek segítségét! Arra kérünk benneteket, hogy aki tűzrakóhelyet fog használni, az jöjjön reggel segíteni kialakítani a helyszínt! 7 órától gyülekezünk és kezdjük a munkát.
Minden családi barátot, szomszéd gyereket, jó szándékú érdeklődőt szívesen látunk!