2017. szeptember 10., évközi 23. vasárnap

A 2017/18-as tanév hittanórái szeptember 11-től indulnak. A hittanórák rendje itt tekinthető meg.

Szeptember 14-én, csütörtökön fél 7-től életige kör lesz. Szeretettel várjuk az érdeklődőket is, akik kíváncsiak rá, hogyan élhetjük az igét a mindennapjainkban.

Szeptember 15-én, pénteken este 7 órától lesz A HATOK Művészeti Csoport kiállításának megnyitója az altemplomban, St. Martin előadó- és szaxofonművész közreműködésével. Aznap az altemplom 22 óráig tart nyitva.
A kiállítás bemutatja többek között a hét főbűnt, a hét erényt, valamint a hét pecsétet is. Helyszínünk a különleges hangulatú altemplom, amelyet idei művészeti–közösségi fesztiválunk, a negyedik alkalommal megrendezett Miatyánk Hete alkalmából megnyitunk a nagyközönség előtt.

Szeptember 17-én, vasárnap este 7 órai kezdettel az Örökifjú Zenebarátok Kórusának koncertje lesz templomunkban. Vezényel: Magyaróvári Viktor. Részletes program itt található. Mindenkit szeretettel várunk!

A templom búcsúja október 1-jén, vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise a szokásos időpontban 9.30-kor kezdődik.

Nagy Agapé – Hagyományainkhoz híven a templom búcsú napján, október 1-jén a vasárnapi szentmisét követően megtartjuk családi bográcsos ünnepünket. Tűzrakó helyről, tüzelőről, asztalokról, evőeszközökről stb. gondoskodunk, az alapanyagot a résztvevők hozzák. Nem mindenki tud-akar szabadtűzön bajlódni, szívesen fogadunk minden „batyus”, előre elkészített szereplést. Fő szabály, hogy sokan, sokfélét, de alig többet, mint amennyit maga is elfogyaszt. Hívjuk meg egymást, együnk „keresztben”, vegyünk részt minél többen a szeretet-vendégségben! Minden családi barátot, szomszéd gyereket, jó szándékú érdeklődőt szívesen látunk.
A szabályok nem változtak: minden egyéni, csoportos jelentkezést szívesen fogadunk. Az eseményhez Nyáry Zsuzsánál lehet jelentkezni, kérdezni (a vasárnap délelőtti szentmise után személyesen).
Javaslatokat, felajánlásokat szívesen fogadunk és technikai segítőkre is szükség lesz mind az előkészítés, mind az eseményt követő takarítás-rendrakás idején.

Előre hirdetjük, hogy október 13 és 15. között, Pilismaróton lesz a kicsik hétvégéje.