2017. március 19., Nagyböjt 3. vasárnapja

Március 24-én, pénteken 10 órától baba-mama klub lesz. Kérjük a „Szent Ferenc” csengőt használni!

A következő Párkapcsoló Este március 31-én, pénteken 7 órakor kezdődik. A következő alkalommal a családi szerepek, a családi életszakaszok párkapcsolatra tett hatásait vizsgáljuk.

Párként működni a családban – Párkapcsolati dinamika 2.

Hogyan teszi próbára az egyéni és családi szerep, sztereotípia, életszakasz a párként való működésünket? Hogy tudunk időről időre visszatérni a párkapcsolati szerepünkbe? Hogyan maradunk Nők és Férfiak, nemcsak Apák és Anyák? Előadó: Dr. Kőrösi Beáta, pszichopedagógus, mediátor, szupervizor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük részvételi szándékodat jelezd a csaladeve2014@gmail.com vagy a parkapcsolo@gmail.com e-mail címen.


Előre hirdetjük, hogy április 2-án, a vasárnap délelőtti szentmise keretében lehetőség lesz a betegek szentsége felvételére. Jelentkezésre a szentmiséket követően a sekrestyében van lehetőség, vagy irodaidőben az irodában személyesen, vagy telefonon. A szentség adta kegyelemről, felvételének lehetőségéről és idejéről itt található bővebb útmutatás.

Szintén fontos hidetés, hogy a nagypénteki szertartás idén a szokottnál hamarabb, 16.30-kor fog kezdődni. Ennek oka, hogy az idei évtől hazánkban munkaszüneti nap a nagypéntek. Mivel Krisztus életáldozatát, a kereszt titkát az Egyház e napon elsősorban ebben a liturgiában ünnepli és ide összpontosítja figyelmét, ezen a napon nem tartunk a templomban keresztutat. (A templomot azonban nyitva tartjuk Krisztus halálának órájától, du. 3 órától.)

Szeretettel hívjuk ugyanakkor a testvéreket a nagypénteki szertartás után, a Szent Egyed Közösség által szervezett városi keresztútra, amely Ferencváros különböző „szenvedéshelyein” (pl. az egykori Schöpf-Mérei Kórház vagy Boldog Salkaházi Sára Bokréta utcai otthona) halad végig, és a Gát utcai templomba érkezik, ahol éjfélig virrasztást tartanak.

Szeretettel hívogatunk mindenkit a Ferencvárosi Kolping Család és a plébánia közös szervezésében tervezett tavaszi kirándulásra. Diósgyőrbe és Lillafüredre fogunk ellátogatni május 6-án, szombaton. Részletes információ itt található.